Kako bismo vam olakšali korištenje naše web stranice i učinili je ugodnijom, koristimo "kolačiće". Kolačići su male podatkovne jedinice koje nam omogućuju usporedbu novih i prethodnih posjetitelja, razumijevanje načina na koji koriste našu web stranicu. Oni nam pružaju informacije koje buduće posjete web stranici mogu učiniti ugodnijim i učinkovitijim.

Za više informacija o kolačićima i njihovom utjecaju na www.aboutcookies.org.

Vrste kolačića koje koristimo

Sistemski kolačići (obavezni)

Ovi su kolačići potrebni za kretanje po web stranici i korištenje njezinih značajki, kao što je pristup sigurnim dijelovima web stranice. Bez ovih kolačića nije moguće pružiti usluge koje ste zatražili, poput kontakt obrasca, itd.

Ovi kolačići prikupljaju informacije o načinu korištenja web stranice, na primjer koje stranice korisnici najčešće posjećuju i pojavljuju li se poruke o pogreškama na web stranicama. Ovi kolačići ne prikupljaju podatke koji bi mogli identificirati korisnika. Svi prikupljeni podaci su zbirni i anonimni. Ovi se kolačići koriste samo za poboljšanje performansi web stranice.

Ako nastavite koristiti našu web stranicu nakon što ste obaviješteni o kolačićima, slažete se da ovu vrstu kolačića postavimo na vaš uređaj.

Analitički kolačići

Analitički kolačići omogućuju nam da prepoznamo i prebrojimo broj posjetitelja naše web stranice, da vidimo kako se posjetitelji kreću po web stranici dok je koriste i zabilježe koji sadržaj gledatelji gledaju i zanimaju. To nam pomaže da utvrdimo koliko često određeni stranice i oglasi se posjećuju i određuju najpopularnija područja naše web stranice. To nam pomaže da poboljšamo uslugu koju vam nudimo pomažući nam da osiguramo da naši korisnici pronađu informacije koje traže, dajući anonimne demografske podatke trećim stranama kako bi vam prikladnije ciljali oglašavanje i praćenjem uspjeh reklamnih kampanja na našoj web stranici.

Kolačići postavki

Ovi kolačići nam pomažu da poboljšamo vaše online iskustvo i pohranjuju neke od vaših preferencija.

Analitički kolačići

Ovi kolačići prikupljaju informacije o tome kako koristite web stranicu, koje stranice ste posjetili i na koje ste poveznice kliknuli. Svi podaci su anonimizirani i ne mogu se koristiti za vašu identifikaciju.

Na web stranici gljz.hr je nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ove kolačići nije postavila web stranica gljz.hr, ali neki služe za neometano funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju.

Na koji se način koristimo kolačićima?

Ustanova Gradske ljekarne Zagreb, Kralja Držislava 6, 10 000 ZAGREB, Hrvatska prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima koji se nalaze na web stranici www.gljz.hr.

www.gljz.hr upotrebljava kolačiće i slične tehnologije za nekoliko svrha, ovisno o kontekstu ili proizvodu, uključujući:

  • privremene korisničke kolačiće unosa (session-id) i/ili trajne kolačiće ograničene na nekoliko sati– koristimo ih za pohranjivanje vaših preferencija i postavki na vašem uređaju te za poboljšavanje vašeg korisničkog iskustva. Na primjer, spremanje vaših osobnih preferencija u kolačiće što vam omogućuje da ne morate stalno iznova postavljati preferencije;
  • kolačiće za provjeru autentičnosti, koji se koriste za autentifikacijske usluge, tijekom trajanja pregleda stranice - koristimo ih da bismo provjerili vašu autentičnost. Taj vam kolačić omogućuje kretanje od stranice do stranice bez potrebe za ponovnim prijavljivanjem na svakoj stranici; 
  • kolačiće omogućavanja učitavanja, tijekom trajanja pregleda stranice - koristimo ih da bismo zapamtili informacije koje nam dajete, te podatke pohranjujemo u kolačić kako bismo mogli zapamtiti te podatke (poput odabranog jezika);

Uz navedeno koristimo i kolačiće trećih strana za dijeljenje dodataka društvenih mreža, za prijavljene članove društvene mreže. Neka naša web-mjesta uključuju kolačiće društvenih mreža (Facebook, Instagram), uključujući one koji korisnicima koji su prijavljeni na društvenu mrežu omogućuju dijeljenje sadržaja preko te mreže. To se događa na web stranicama koje vam omogućavaju prijavu i registraciju preko računa društvenih mreža te ukoliko dijelite sadržaj web stranice na društvenim mrežama (npr. putem „Like“ gumba). 

Kako upravljati kolačićima trećih strana možete saznati i na njihovim web stranicama:

o korištenju kolačića od strane Facebook-a i načinu na koji ih možete regulirati možete saznati na sljedećem linku.

Facebook prikuplja i obrađuje vaše osobne podatke kada posjetite ta web-mjesta i aplikacije, uključujući podatke o uređaju te podatke o vašoj aktivnosti bez ikakvog dodatnog djelovanja s vaše strane. To se događa bez obzira na to imate li Facebook korisnički račun i jeste li na istome prijavljeni ili ne.

Ustanova Gradske ljekarne Zagreb ne može utjecati na obradu osobnih podataka koju provode treće strane.

Ustanova Gradske ljekarne Zagreb kolačiće ne koristi za drugu svrhu osim one opisane u našim Pravilima o privatnosti te ovim Pravilima.

Mjerenje posjećenosti

Koristimo servis za mjerenje posjećenosti Google Analytics. Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Popis kolačića

n3t_cc Ovaj kolačić sadrži informacije o pristanku na kolačiće korisnika.

_ga ID koji se koristi za identifikaciju korisnika
_gid ID koji se koristi za identifikaciju korisnika 24 sata nakon zadnje aktivnosti
_GRECAPTCHA Google reCAPTCHA postavlja neophodan kolačić

[abcdef0123456789]{32} Sesijski kolačić