GRADSKA LJEKARNA ZAGREB kao ustanova u sastavu Zagrebačkog Holdinga d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke zakonito, pošteno i transparentno sukladno važećim propisima ujedno poduzimajući primjerene tehničke i organizacijske mjere usmjerene ka zaštiti osobnih podataka od neovlaštenog pristupa i zlouporabe.

Podatke prikupljene u posebne, izričite i zakonite svrhe prikupljat ćemo isključivo u nužnom opsegu te obrađivati na način koji je u skladu s tim svrhama.

Ustanova će nastojati prikupljati točne podatke koje će po potrebi ili zahtjevu ispitanika ispravljati, brisati ili ažurirati. Za pravilnost, potpunost i    ažurnost podataka koji su dostavljeni od strane korisnika i drugih ispitanika GRADSKA LJEKARNA ZAGREB ne odgovara.

Prikupljeni podaci čuvat će se onoliko dugo koliko je potrebno s obzirom na svrhu zbog koje su prikupljeni, odnosno na rok u skladu sa važećim propisima.

Gradska ljekarna Zagreb će prikupljati i obrađivati osobne podatke samo u slučajevima kada je to propisima dozvoljeno:

  • obrada je nužna radi poštivanja pravnih obveza
  • ispitanik je dao privolu za obradu svojih osobnih podataka
  • obrada je nužna za izvršavanje ugovora u kojem je ispitanik ugovorna strana ili kako bi se poduzele radnje na zahtjev ispitanika prije sklapanja ugovora
  • obrada je nužna kako bi se zaštitili ključni interesi ispitanika ili druge fizičke osobe;
  • obrada je nužna za potrebe legitimnih interesa ustanove

Smatramo da su privatnost korisnika i zaštita podataka neosporno pravo, te vodimo brigu o korisnicima naših usluga i njihovim podacima. Gradska ljekarna Zagreb je svjesna kako je zaštita osobnih podataka važna našim korisnicima i svim ispitanicima. Nastojimo zaštiti osobnih podataka posvetiti osobitu brigu i pažnju, jer smo svjesni osjetljive naravi toga područja.
Stoga Vam želimo prikazati kako upravljamo osobnim podacima i kako brinemo o njihovoj zaštiti:

RELEVANTNI PRAVNI OKVIR

Zajedno s našim poslovnim i internim računalnim sustavima, ova web stranica osmišljena je u skladu sa sljedećim nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:

  • Uredba (EU)    2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ
  • Zakon o zaštiti osobnih podataka
  • Zakon o zaštiti potrošača

PRIKUPLJANJE I KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci su informacije koje vas identificiraju direktno ili indirektno, poput Vašeg imena, e-maila, broja telefona, IP adrese ili poštanske adrese. Ustanova ne prikuplja Vaše osobne podatke ukoliko Vi izričito ne predate takve podatke.

Vaše osobne podatke pohranjujemo, koristimo, ili prenosimo u opsegu – sadržajnom i vremenskom – koji je potreban u određenom slučaju, npr. kako bismo odgovorili na Vaše upite, ispunili Vaše zahtjeve, informirali o našim proizvodima ili ih obrađujemo u situacijama kada je to potrebno i propisima dozvoljeno, poštujući sve zakonske odredbe.

Iz tih razloga, ustanova ponekad treba prenijeti osobne podatke vanjskim pružateljima usluga za daljnju obradu. Ustanova zahtjeva od tih strana prihvaćanje važećih pravnih propisa, poštivanje naših uputa, te usklađenost s našim internim pravilima o zaštiti osobnih podataka.

Bilo kakav drugi prijenos Vaših osobnih podataka, na primjer prijenos podataka nastalih pri registraciji na internetskom servisu poput Facebooka prethodno zahtjeva dobivanje Vašeg izričitog pristanka.
Ustanova jamči da neće prodavati ili posuđivati Vaše osobne podatke trećoj strani izvan svog poslovnog sustava.

Moguće je da Vaše osobne podatke moramo dostaviti nadležnom tijelu javne vlasti ukoliko to nalaže zakon ili drugi obvezujući propis. Pristanak na obradu Vaših osobnih podataka, u cijelosti ili dijelu, možete ukloniti u bilo kojem trenutku. Po primitku zahtjeva za uklanjanje pristanka, Vaši podaci će biti izbrisani u primjerenom roku.

SIGURNOST PODATAKA

Implementirali smo tehničke i organizacijske mjere kako bismo spriječili gubitak Vaših podataka, izmjenu, krađu ili pristup neovlaštene treće strane.

AŽURIRANJE I IZMJENE

Zadržavamo pravo izmjene ili ažuriranja naše Politike privatnosti u svakom trenutku i bez prethodne najave. Posjetite stranicu s vremena na vrijeme kako biste bili upoznati s izmjenama ili ažuriranjem obavijesti. Naznačit ćemo datum početka primjene obavijesti.

OGRANIČENJE ODGOVORNOSTI

Iako poduzimamo dostupne tehničke, organizacijske i kadrovske mjere zaštite osobnih podataka od slučajne ili namjerne zlouporabe, uništenja, gubitka, neovlaštene promjene ili primjene ne možemo jamčiti da neki od osobnih podataka koje prikupljamo neće nikada biti slučajno otkriveni, suprotno odredbama ovih Pravila zaštite privatnosti.

Do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu nanesenu korisnicima ili trećim osobama slučajnim otkrivanjem osobnih podataka.
Budući da nemamo kontrolu nad osobnim podacima koje dostavljate prilikom registracija na internetskom servisu Facebook), do najveće mjere dopuštene zakonom isključujemo odgovornost za štetu koja može nastati Vama ili trećim osobama prilikom obrade osobnih podataka.

KONTAKT

Za sva pitanja, poteškoće ili primjedbe vezano uz osobne podatke molimo obratite se Službeniku za zaštitu osobnih podataka na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., ili na adresu GRADSKA LJEKARNA ZAGREB, Kralja Držislava 6, 10 000 Zagreb.