Gradska ljekarna Zagreb podržala javnozdravstvenu akciju “Otkrij rano”

JavnoZdravstvenaAkcija

Gradska ljekarna Zagreb podržala je javno-zdravstvenu akciju Zaklade Hrvatska kuća disanja povodom obilježavanja Svjetskog dana kronične opstruktivne bolesti pluća (KOPB) organizira javnozdravstvenu akciju „Otkrij rano" na Trgu Petra Preradovića (Cvjetni trg) u Zagrebu. Cilj akcije je podizanje svijesti o važnosti preventivnih pregleda kojima se na vrijeme može otkriti i pravovaljano djelovati na kroničnu opstruktivnu bolest pluća (KOPB), treći najčešći uzročnik smrti u svijetu.

Od kronične opstruktivne bolesti pluća (KOPB) u Hrvatskoj trenutno boluje 400.000 ljudi, dok ova bolest svake godine u Europi usmrti čak 300.000 ljudi. Većina oboljelih su pušači što je i glavni čimbenik rizika za nastanak KOPB-a.

Kako prestati pušiti i smanjiti rizik KOPB-a svi zainteresirani građani mogli su saznati prijavom u Školu nepušenja u kojoj se čak 30% polaznika uz stručnu pomoć, motivaciju i savjete zauvijek oslobodi ovisnosti o duhanskom dimu. Svim prisutnim i zainteresiranim građanima omogućeno je i savjetovanje s ciljem edukacije i stručnog usmjeravanja građana i pacijenata budući da ova bolest ne pogađa samo pušače, a jednostavno se dijagnosticira pretragom spirometrija koju su svi građani u Zagrebu mogli obaviti besplatno i bez naručivanja.

Gradska ljekarna Zagreb ponosna je što je mogla podržati ovu hvale vrijednu akciju.


20% popusta na SVE DIETPHARM proizvode u našim lje...
Gradska ljekarna Zagreb na INOVI 2019. (galerija)