Gradska ljekarna Zagreb i ove godine važan dio NOĆI MUZEJA

No-Muzeja-Logo

Noć muzeja, manifestacija koja tradicionalno okuplja veliki broj posjetitelja u muzejima diljem Hrvatske ove se godine održava u petak 31. siječnja, pod motom "Velike obljetnice hrvatskih muzeja". Gradska ljekarna Zagreb slavi mali jubilej 5-godišnjeg sudjelovanja na manifestaciji Noć muzeja, prve tri godine u sklopu projekta ZGH d.o.o. na Zagrebačkom velesajmu, a već drugu godinu samostalno u našoj najpoznatijoj ljekarni tik uz Kamenita vrata.

Na prošlogodišnjoj Noći muzeja odškrinuli smo za posjetioce i vrata mini muzeja ljekarništva u unutrašnjosti naše gornjogradske ljekarne. Motivirani i ohrabreni tadašnjom velikom posjećenošću mini muzeja ljekarništva ovogodišnji postav obogaćen je i sadržajima koji će nas vratiti 105. godina unatrag kada je vlasništvo gornjogradske ljekarne preuzela Vjera Rojc kao prva žena u povijesti vlasništva ljekarni na našem području.

Prošle godine od 18-01h više od 5.000 posjetitelja je posjetilo naš mini muzej ljekarništva u najstarijoj zagrebačkoj ljekarni.

Zbog sačuvanog originalnog inventara te smještaja tik uz Kamenita vrata ljekarna predstavlja znamenitu zagrebačku kulturnu i turističku atrakciju koja je sastavni dio turističkih obilazaka stare jezgre Zagreba.

Saznajte više o povijesti ljekarništva u Zagrebu u Kamenitoj ulici i na našim stranicama.

Povoljnije nabavite PHILLIPS inhalatore u našim lj...
Predavanje za starije osobe "Prehlada i gripa - ka...