Obilježavamo Svjetski dan zdravlja

SvjetskiDanZdravlja

Svjetski dan zdravlja obilježava se od 1950. godine i to 7. travnja odlukom Svjetske zdravstvene skupštine. Svake godine se u stručni fokus stavlja jedna tema na koju Svjetska zdravstvenaorganizacija želi skrenuti posebnu pažnju i osvijsestiti javnost o njoj. 7. travnja samo je središnji dan, ali aktivnosti su raspoređene na veći dio godine.

Ove godine aktivnosti se tematski nastavljaju na prošlogodišnju kampanj „Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom", koja bi trebala biti omogućena svakoj osobi svugdje u svijetu. To je i osnovno načelo na kojem svoj rad osniva Svjetska zdravstvena organizacija.

Pored stručnjaka u zdravstvu, u akcije se uključuju i ljudi iz društvenog, političkog i gospodarskog života, nevladine organizacije, mediji i svi oni koji mogu tome pridonijeti u svojoj zemlji. Univerzalna pokrivenosti zdravstvenom zaštitom nalazi se i među Ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih naroda (UN). Ciljevi uključuju širok spektar zdravstvene zaštite, od promicanja zdravlja i prevencije bolesti, preko liječenja i terapije, komunikaciju i suvremenu zdravstvenu tehnologiju, zdravstvenu rehabilitaciju i palijativnu skrb. Države članice UN-a cilj iz ovogodišnje teme, univerzalnu pokrivenost zdravstvenom zaštitom, žele ostvariti do 2030. godine.

U Republici Hrvatskoj postoje velike razlike u pristupačnosti zdravstvenih usluga i jedan od važnih civilizacijskih ciljeva je približiti kvalitetu zdravstvene zaštite u ruralnim krajevima onima koji postoje u većim naseljima.

-15% popusta na TRUDI proizvode od 6. do 13.4.
La Roche-Posay i Vichy posebna promotivna akcija