SOLGAR proizvod mjeseca u našim ljekarnama je Magnezij s vit. B6

2019-07-12_SOL_PM_magnezij_B6_baner1

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala i posljednjih godina je sve popularniji među dodacima prehrani što ne čudi obzirom da je esencijalan za osnovne fiziološke funkcije organizma. Magnezij igra izuzetno važnu ulogu u metabolizmu, a o tome svjedoči i činjenica da je potreban za odvijanje više od 300 enzimskih reakcija u tijelu.

Nekoliko je mogućih uzroka manjka magnezija, a najčešći su:

  • -povećane potrebe organizma - trudnoća, rast i razvoj, stres ili pojačana tjelesna aktivnost
  • -nedovoljan unos – koji može biti posljedica neuravnotežene prehrane ili konzumacije namirnica siromašnih magnezijem
  • -pojačano izlučivanje – kao posljedica pojačane tjelesne aktivnosti, dojenja, šećerne bolesti, korištenja nekih lijekova kao što su diuretici i sl., kod zlouporabe laksativa i alkohola
  • -malapsorpcija – koja je posljedica gastrointestinalnih tegoba i starenja

Prvi simptomi koji se uvijek povezuju s nedostatkom magnezija su grčevi i trnci u stopalima i prstima na nogama. Osim toga, grčevi se mogu javljati i u rukama, bedrima i listovima, te u probavnom i urinarnom traktu. Nedostatak magnezija može uzrokovati i bolove u mišićima lica, vrata i kralježnice, ali i glavobolju, vrtoglavicu, slabu koncentraciju te aritmije.

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala u našem organizmu, koji pridonosi održavanju normalnih kostiju i zubi te normalnoj funkciji mišića. Osim toga, magnezij pridonosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, normalnoj psihološkoj funkciji te normalnom funkcioniranju živčanog sustava.

Vitamin B6pridonosi smanjenju umora i iscrpljenosti i normalnom funkcioniranju živčanog sustava

Novi Solgarov proizvod - Solgar magnezij s vitaminom B6 -sinergijska formulacija magnezija i vitamina B6 Vaš izbor kod umora, razdražljivosti te manjka energije.

Solgar magnezij s vitaminom B6 Vaš izbor! 

-30% na EUCERIN SUN proizvode u SVIM našim ljekarn...
Još samo danas -25% na Avene Sun proizvode na Trgu...