Aktivno protiv psihotrauma uz Svjetski dan zdravlja

Radionca-sa-lanicama-Kluba-HLPR-11-04-2019--133

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja u Edukacijskom centru GLJZ je 11.04.2019. nastavljeno druženje sa članicama Kluba žena operiranih od raka dojke. Prof. dr. sc. Mirjana Grubišić-Ilić specijalist psihijatar naglasila je nužnost očuvanja mentalnog zdravlja u današnjoj užurbanoj svakodnevnici. Prof. dr. sc. Mirjana Grubišić-Ilić je nakon dugogodišnjeg rada u Klinici za psihijatriju KB Dubrava, točnije u Referentnom centru Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi za poremećaje uzrokovane stresom te Regionalnom centru za psihotraumu prihvatila poziv Hrvatske lige protiv raka (HLPR) na suradnju te najavila početak rada Psihoonkološkog savjetovališta u prostorima Lige.

Pridružila nam se i Ilona Sušac, dr. med. specijalistica onkologije i radioterapije, dopredsjednica HLPR.

Nakon edukativnog dijela slijedilo je neformalno druženje uz radionicu izrade nakita – javnozdravstvenih broševa, pod vodstvom triju članica „majstorica izrade nakita" ( Jadranka, Marija, Ada ) iz Udruge EtnoRaj Ogrlice .

Kreativnim radom članice se bave već 12 godina. Počele su s radom u Narodnom sveučilištu Sesvete, a aktivna članica je bila i ravnateljica GLJZ Nada Jambrek mag.pharm.

Članice Udruge EtnoRaj s veseljem su i strpljivo podučavale naše zainteresirane gošće iz Kluba žena operiranih od raka dojke o mogućnostima i načinima izrade jedinstvenih broševa sa motivima raznobojnih vrpci koje predstavljaju simbole mnogobrojnih javnozdravstvenih akcija.

Ravnateljica Narodnog sveučilišta Sesvete gđa Vjekoslava Damjanović dipl. etnologinja i povjesničarka umjetnosti nam je putem mnogobrojnih fotografija dočarala jedinstven i dopadljiv nakit članica s kojim su sudjelovale na mnogobrojnim izložbama u Hrvatskoj, ali i na međunarodnim izložbama nakita širom svijeta.

Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u našem ugodnom interaktivnom prijepodnevu!

Još danas -30% na PHYTO proizvode u ljekarni na Tr...
Na suncu pametno