Bezbrižno ljeto uz zdravu i zaštićenu kožu

bezbrizno_ljeto_2023

Dok se radujemo sunčanim danima i provodu na plaži, ne smijemo zaboraviti koliko je važno zaštititi se od štetnih UV zraka.

  • Kremica uvijek na prvom mjestu: Nikada ne izlazite na sunce bez adekvatne zaštite. Odaberite kvalitetno sredstvo za sunčanje s visokim faktorom zaštite od UVA i UVB zraka. Redovito nanosite kremu na kožu najmanje 30 minuta prije izlaganja suncu te je obnavljajte svaka dva sata ili češće ako se znojite ili kupate. Ne zaboravite zaštititi i osjetljive dijelove tijela poput nosa, usana i vrata.
  • Pokrivanje i sjenčanje: Kako biste dodatno smanjili izlaganje suncu, koristite šešire, šalove i lagane odjevne komade s dugim rukavima. Na taj način zaštitit ćete kožu od direktnih sunčevih zraka, posebno u vrijeme najjačeg sunca od 10 do 16 sati. Potražite hlad, koristite suncobrane i nosite sunčane naočale sa 100% UV zaštitom kako biste sačuvali oči od štetnih zraka.
  • Hidratacija: Sunce može isušiti vašu kožu i tijelo, stoga se pobrinite da pijete dovoljno vode tijekom cijelog dana. Hidratizirana koža zadržava svoj sjaj i elastičnost te je manje podložna oštećenjima izazvanim suncem.
  • Ograničite vrijeme izlaganja suncu: Iako je sunce izvor vitamina D, dugotrajno izlaganje može biti opasno. Nemojte pretjerivati s boravkom na suncu, osobito ako vaša koža brzo crveni. Planirajte aktivnosti na otvorenom u rano jutro ili kasno popodne, kada su sunčeve zrake manje intenzivne.
  • Njega kože nakon sunčanja: Nakon izlaganja suncu, temeljito se istuširajte kako biste uklonili ostatke kreme za sunčanje, soli i pijeska. Nanesite hidratantni losion ili aloe veru kako biste umirili kožu i spriječili perutanje.
  • Redoviti pregledi kod dermatologa: Pregled kože kod dermatologa barem jednom godišnje može otkriti rane znakove oštećenja od sunca i pomoći u ranom otkrivanju mogućih problema poput melanoma.


Sjetite se, zaštita od sunca nije samo važna za očuvanje zdravlja, već i za ljepotu vaše kože na duge staze. Čuvajte sebe i svoje najmilije koristeći ove jednostavne savjete, te uživajte u dugom i toplom ljetu.

Pametna odluka - po savjet u ljekarnu!
Što vam je sve potrebno u putnoj apoteci za bezbri...